DUYURU

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun! Gururla... // Çocuk ve Ergen Psikiyatristimiz Sn. Sebla Gökçe profesör kadromuza katıldı. // Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizde tüm muayenelerimiz ücretsizdir. // Medikal Estetik Birimimiz hizmet vermeye başlamıştır.

Bölüm Hakkında

Virüs, parazit ve bakterilerin vücutta meydana getirdiği, bir kısmı bulaşıcı da olabilen hastalıklara enfeksiyon denir. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nün sahip olduğu ileti tıp teknolojileri sayesinde ve yeni antimikrobiyal ilaçlar sayesinde bu tarz enfeksiyon hastalıkları hızlıca teşhis edilip tedavisi yapılabilmektedir.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nün tüberküloz, menenjit, AIDS gibi son derece ölümcül olabilen hastalıklardan grip, ishal gibi hastalıklara kadar geniş sorumluluk alanı bulunmaktadır.

Enfeksiyon hastalıklarının tanısında ve sonraki süreçte takibinde en büyük rollerden birisi de mikrobiyoloji laboratuvarlarınındır. Serolojik testler, kültür yöntemleri ve doğrudan incelemelerle enfeksiyona neden olan mikroorganizmalar tespit edilir.

Benzer Yazılar

Birim Doktorları