- Anasayfa
- Makaleler
Makaleler
İltihaplı Bağırsak Hastalıkları
Ülseratif Kolit ve Crohn inflamatuar bağrısak hastalıkları genel olarak dokunmayan mevsim meyve ve sebzeleri tüketilmesi önerilmektedir. Kuru fasuye,bulgur,baklagillerin gaz yapıcı etkisi fazla olduğundan dikkat edilmeli, Hazır paketli süt ve hazır süt ürünlerinden ( hazır sütlaç, kremalı yaş pasta gibi) uzak durulmalıdır.
- 10.12.2023
- Maltepe Hastanesi
Probiyotik Bakterinin İnsan ve Çevre Sağlığındaki Rolü
Probiyotikler canlı mikrooragnizmalardır, Bazı probiyotik bakteriler insan bağırsağının yerleşik konakçısı iken(Biifdobacterium Infantis) bazıları kültüre edilip çoğaltılan (Bifidobacteriım Animalis) bakterilerdir.Prebiyotiklerde bu mikroorganizmaların besini olan , insan bağırsağının sindiremediği kompleks karbonhidratlardır (İnülin,fruktooligosakkarid, xylooligosakkarid)
- 10.12.2023
- Maltepe Hastanesi
Mitokondriyal Beslenme
Mitokondri hücrelerimizin içinde yer alan ve hücrenin enerji ihtiyacını karşılayan bir elektrik santrali gibidir. Sağlıklı beslenme ve gerekli vitaminler, mineraller ve enzimlerle çalışmaktadır.
- 30.05.2023
- Maltepe Hastanesi