- Homepage
- Blogs
Blogs
Sarı Kantaron Yağı Nedir?
Sarı kantaron; ılıman ve tropik iklimde yetişen ve Türkiye’de kılıçotu, yaraotu ve binbirdelikotu gibi isimlerle adlandırılan bir bitkidir. Hypericaceae familyasından olan bitkinin farklı türleri mevcuttur. Sarı kantaronun çiçek ve yapraklarından elde edilen sarı kantaron yağı, çeşitli etken maddelere sahiptir. Bu maddeler arasında hiperisin, antioksidanlar ve hiperforin yer alır.
- 21.12.2024
- Maltepe Hastanesi
Oruç Tutmanın Vücut ve Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?
Ramazanda beslenme doğru şekilde gerçekleştirildiğinde oruç tutmanın vücut üzerindeki olumlu etkileri gözlemlenebilir. Oruç tutmak, vücut ve sağlık üzerinde çeşitli etkilere sahiptir. Kan şekeri kontrolü, vücuttaki enflamasyonun azaltılması başta olmak üzere oruç tutmanın pek çok olumlu tarafı mevcuttur.
- 26.03.2024
- Maltepe Hastanesi
What is Metabolism?
Metabolism is the set of chemical processes in the body that convert food into energy, supporting vital functions such as growth, repair, and maintenance of cells.
- 26.03.2024
- Maltepe Hastanesi
Vücut Kitle İndeksi (VKİ) Nedir, Nasıl Hesaplanır?
Vücut kitle indeksi(VKİ); kişinin vücut ağırlığının, boy uzunluğunun karesine bölünmesi ile elde edilen değerdir. Obeziteyi belirlemek adına kullanılan bu değer, Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanımlanmıştır. Vücut ağırlığının tahmin edilebilmesi amacıyla kullanılan vücut kitle indeksi değeri, obezite gibi son derece ciddi sağlık sorununun önlenebilmesi adına oldukça önemlidir.
- 26.02.2024
- Maltepe Hastanesi
İltihaplı Bağırsak Hastalıklarında Tedaviye Destek Yaklaşımlar
Ülseratif Kolit ve Crohn inflamatuar bağrısak hastalıkları genel olarak dokunmayan mevsim meyve ve sebzeleri tüketilmesi önerilmektedir. Kuru fasuye,bulgur,baklagillerin gaz yapıcı etkisi fazla olduğundan dikkat edilmeli, Hazır paketli süt ve hazır süt ürünlerinden ( hazır sütlaç, kremalı yaş pasta gibi) uzak durulmalıdır.
- 10.12.2023
- Maltepe Hastanesi
Probiyotik Bakterinin İnsan ve Çevre Sağlığındaki Rolü
Probiyotikler canlı mikrooragnizmalardır, Bazı probiyotik bakteriler insan bağırsağının yerleşik konakçısı iken(Biifdobacterium Infantis) bazıları kültüre edilip çoğaltılan (Bifidobacteriım Animalis) bakterilerdir.Prebiyotiklerde bu mikroorganizmaların besini olan , insan bağırsağının sindiremediği kompleks karbonhidratlardır (İnülin,fruktooligosakkarid, xylooligosakkarid)
- 10.12.2023
- Maltepe Hastanesi
Mitochondrial Nutrition and Healthy Living
Mitochondrial nutrition supports the health of mitochondria, the energy-producing structures in cells, through a balanced diet, antioxidants, and lifestyle habits that boost energy and promote overall well-being.
- 30.05.2023
- Maltepe Hastanesi