DUYURU

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun! Gururla... // Çocuk ve Ergen Psikiyatristimiz Sn. Sebla Gökçe profesör kadromuza katıldı. // Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizde tüm muayenelerimiz ücretsizdir. // Medikal Estetik Birimimiz hizmet vermeye başlamıştır.

Göz Hastalıkları

Bölüm Hakkında

Göz, en önemli organlarımızdan birisidir. Gerekli özen gösterilmediği taktirde bazı göz hastalıkları hastanın yaşam kalitesini düşürecek ve en önemlisi görme kaybına neden olacaktır. Bu noktada şikâyeti olan ya da olmayan her birey göz muayenesini düzenli olarak yaptırmalı, olası bir göz hastalığına karşı erken önlem almalıdır. Son yıllarda teknolojinin ilerlemesi ve göz hastalıklarında önemli gelişmeler kat edilmiş olması göz hastalıkları alanında hem hastalıkların teşhisini kolaylaştırmakta hem de tedavilerin başarı oranını artırmaktadır.

Göz Hastalıklarında Bazı Uygulamalar:

Argon Lazer Fotokoagulasyon

Argon Lazer Fotokoagulasyon uygulaması, gözlerdeki sızıntıları ortadan kaldırmak ve görme yetisinin korunması amacıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Argon lazerinin yüksek enerjili ışınları gözün retinasına uygulanır. Bu tedavi yöntemi genellikle şeker hastalığı sebebiyle ortaya çıkan göz içi kanamaları ve diyabetik retinopati hastalıkları için tercih edilmektedir.

Lasik Tedavisi

12 dereceye kadar olan miyop ve 6 dereceye kadar olan hipermetrop rahatsızlıklarının, ayrıca astigmat sorununun tedavisini mümkün kılan Lasik Tedavisi pek çok kişinin mutlu sonuçlar almasına yardımcı olmuştur. 30 yıla yakın bir süredir kullanılan bu yöntem neticesinde lazer tedavisinden sonra ortaya çıkan ağrı yüksek oranda azalmıştır. Hemen etkisini gösteren bu yöntem sayesinde kişi bir sonraki gün görme yetisine kavuşmaktadır ve korneada belirgin bir leke meydana getirmemektedir. Amerika’da FDA onaylı Lasik Excimer Lazer Tedavisi milyonlarca kişide başarılı sonuçlar elde etmiştir.

Optik Koherens Tomografi

Optik Koherans Tomogrofi (OCT) çekimlerinde düşük lazer enerjisiyle retina tabakası hassas bir şekilde görüntülenir ve ölçümü yapılır. 

Bu inceleme sarı nokta hastalığı ve optik sinir, koroid, retinopati ve retina gibi gözün bazı kısımlarında oluşabilecek hastalıklarda gözün yapısal durumu hakkında detaylı bir analiz yapılması amacıyla gerçekleştirilir.

Vitreoretinal Cerrahi

Vitreoretinal Cerrahi uygulaması, gözün retinasında oluşan rahatsızlıkların giderilmesi ve gözün arka bölgesinde bulunan vitreusun cerrahi müdahale ile alındığı bir tedavi yöntemidir.

Fakoemülsifikasyon (Fako) Yöntemi

Katarakt tedavisinde kullanılan ve yaygın bir yöntem olan Fakoemülsifikasyon (Fako) Yöntemi, göze herhangi bir zarar vermeden göz merceğinin viskoelastik jel adı verilen özel sıvı yardımıyla diğer tabakalardan ayrıştırılmasıdır. Bu yöntemin en önemli özelliği 2 mm’lik küçük kesiler yardımıyla gerçekleştirilmesidir. 2.2 mm’lik kesiden göz içine sokulan ve ultrasonik dalga gücüyle çalışan fako cihazı sayesinde parçacıklara ayrılan lens kırılarak gözün içinden çıkarılır. Göz merceği temizlenir, ardından arka kapsül kesesine uygun yeni lens yerleşimi gerçekleştirilir. 

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde Göz Hastalığı Bölümü

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde tüm göz ameliyatları modern teknoloji ve alanında uzman cerrahlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Göz hastalıkları konusunda Katarakt-Refraktif Cerrahi, Sarı Nokta Hastalığı Tanı ve Tedavisi, Pediatrik Oftalmoloji, Prematüre Retinopatisi Muayenesi ve Tedavisi (Rop), kapak tümörü, kornea, şaşılık, tıbbi retina gibi hemen hemen her alanda hizmet veren hastanemiz sağlığınıza kavuşmanız için tüm imkanları sunacak kapasite ve bilgi birikimine sahiptir.

Benzer Yazılar

Birim Doktorları

Ece Kırandi

Uzm. Dr. Ece Kırandi

Göz Hastalıkları

  • date
Çağatay Çağlar

Prof. Dr. Çağatay Çağlar

Göz Hastalıkları

  • date
Hayati Yılmaz

Doç. Dr. Hayati Yılmaz

Göz Hastalıkları

  • date

Doktora Sorun, Öğrenin