Medikal Estetik Nedir?
Medikal estetik tıbbi bir tanım olmakla birlikte, cilt, vücut ve yüzün en estetik görünüme kavuşturulması adına yapılan sanatsal dokunuşlardır. Farklı teknik ve prosedürlerin işletilmesiyle yapılan medikal estetik uygulamaları, bireyin estetik kaygılarını gidermesinin yanı sıra onarıcı ve tedavi edici özelliklere de sahiptir. Daha sağlıklı ve doğal görünümün elde edilebilmesi amacıyla uygulanan medikal estetik yöntemleri, herhangi bir cerrahi girişim veya genel anestezi kullanılmadan yapılabilmesi sebebiyle hasta konforu açısından fark yaratmaktadır.
Medikal estetik uygulamaları; çevre faktörleri, mevsim şartları, kalıtsal özellikler, yaş alma, stres, kötü yaşam ve beslenme alışkanlıkları, sigara kullanımı gibi etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan fiziksel yıpranmaların onarılmasına yönelik uygulamalardır. Estetik beklentileri en üst düzeyde karşılayan bu tür uygulamalar, farklı yöntemlerle ihtiyaçların giderilmesine olanak sağlamaktadır.
Medikal Estetik Uygulama Yöntemleri
Medikal estetikle yüz germe uygulamaları çoğunlukla yaş alma sebebiyle ortaya çıkan cilt kırışıklıklarını ortadan kaldırmak, botoks uygulamaları ise daha dolgun ve canlı yanak ve dudak görünümünün elde edilmesine yönelik olarak yapılmaktadır. Çoğunlukla deri altına yapılan enjeksiyonları içeren tekniklerle birçok farklı estetik sorunun giderilmesi mümkün olabilmektedir.
Medikal estetik uygulamaları kapsamında:
- Ameliyatsız yüz germe,
- Cilt gençleştirme,
- Göz Altı tedavisi,
- Boyun ve dekolte bölgeleri,
- Çatlak ve leke tedavisi,
- Cilt bakımı,
- Selülit tedavisi,
- Lazer epilasyon,
- Bölgesel zayıflama,
- Dolgu uygulamaları,
- Botoks uygulamaları yapılabilmektedir.
Medikal Estetiğin Avantajları Nelerdir?
Estetik yaptırmak isteyenlerin en önemli çekincesi cerrahi müdahale ve sonrasında uzun süren iyileşme süreci sırasındaki tedavi programının uygulanması ve estetik kayıplardır. İleri teknoloji ürünü cihazlarla oldukça kısa süreler içerisinde yapılabilen medikal estetik uygulamaları hiçbir cerrahi girişim gerektirmemesi sebebiyle hastalara önemli bir avantaj sağlamaktadır.
Bunun dışında;
- Ağrısız acısız olması,
- Genel anesteziye ihtiyaç duyulmaması,
- Hastanın aynı gün sosyal yaşamına geri dönebilmesi,
- Estetik beklentileri en üst düzeyde karşılaması,
- Enfeksiyon riskinin en düşük seviyede olması,
- Uygulama sonrası komplikasyon ve risk unsurlarının minimum seviyede olması gibi önemli avantajlar sağlamaktadır.
Medikal estetik uygulamalarının en ayırt edici özelliklerinden biri de, uygulama sonucu elde edilen doğal görünümdür. Öyle ki, birçok estetik uygulama sonrasında estetik girişimle ilgili en ufak izin görülmesi bile söz konusu değildir. Neredeyse %100’e varan bir başarı oranına sahip bulunan medikal estetik uygulamaları cerrahi yöntemlere göre önemli farklılıklar göstermektedir.